20 Mar 2020

Ostara





Blessed Ostara Witches!

Hiç aklımıza bile getirmediğimiz distopik günlerden geçiyoruz. Evlerden çıkamadığımız, dünyada bir çok ülkenin kapılarını kapattığı, inanılmaz bir dönem. Evlerden çıkamayınca sosyal medya hiç olmadığı kadar önemli. 
Ayrıca dünya çok önemli bir dönemin kıyısında. 

Ben mi? Ben de her zaman ne yapıyorsam aynen devam, okuyorum, çiziyorum, yeni diller öğrenmeye çalışıyorum ve bu çılgınlıkta akıl sağlığımı korumaya, pozitif kalmaya daha çok uğraşıyorum. 

En enteresan bulduğumda, sevdiğim gruplarla yakın olmak, sürekli muhabbet etmek. Eee herkes evde, hele İtalya full karantina durumunda, yıllarca konser peşinde koşan grup ya da şarkıcılar kös kös evdeler. Bize soruyorlar ne izleyeyim diye :) Dün Lacuna Coil gitaristi işte Netflix, Amazon prime izliyorum fln dedi, hemen ve Pornhub cevabını yapıştırdılar. İşin komik kısmı adam aşırı utandı :) Ya sen İtalyansın niye utandın ki olduk hahaha :)

Benim baya Ostara planım vardı. Keçeden tavşanlar, havuçlar yapacaktım. Sonra tavşanlı resim yapacaktım. Tavşanı çok iyi çizmeyi öğrendim ama resimi yapamadım bu moral düşüklüğü ile. 

Belki paskalya'ya yaparım, ona daha var. Üüüü paskalya demişken Prag'da normalde bu zamanlar  Staroměstské náměstí başta olmak üzere Easter marketler kurulurdu. Marketlerde yumurta çikolatalar satılır, bir çok etkinlik olurdu. Bu sene salgın yüzünden hiçbiri yok :( 

Neyse.





Adı: İlkbahar Ekinoksu, Ostara

Gün: Mart'ın 20sini 21'ine bağlayan gece

Renkleri: Beyaz, Yeşil,  Pastel pembe, mavi, sarı, mor

Taşları: Ametist, Jasper, Akuamarin, Pembe kuvars, Ay taşı

Çiçek: Yasemin, Gül, Lale

Bitki: Adaçayı, lavanta, zencefil

Tütsü: Sedir, Limon, Paçuli, Portakal, Ylang Ylang

Yiyecekler: Yumurta, Hot crossed bun, Moss Cake, Cinnamon roll

Enerji: Kış artık bitmiştir, cemreler düşüp bahar'a geçmişizdir. Çok güçlü bir enerjisi vardır o yüzden. Yeni başlangıçların enerjisi de denilebilir.

Altarda olması gerekenler: Gökkuşağının her renginde mumlar olabilir, Tavşan dekorlar, Yumurta süsler, tohumlar, asa,

Bu gece Ayşe Tolga'nın yaptığı toplu bir meditasyona katıldım. Müthişti, onun meditasyonlarını tavsiye ederim, meditasyon bittiğinde her şeye karşı aşırı pozitif olmuştum :)

Bu günler hepinizi umarım çok olumlu yönde etkiler

Ve yine bu sabbat bize iyilikler getirip, dönüştürür umarım.

~So mote it be~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sadece blog reklamlarını yapmak için gelenler lütfen yorum bırakmasın, o tip yorumları görüp yayınlamama kararı aldım.

onun dışında bloğuma uğrayıp, yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim ^_^